Bir Unbiased Görünüm Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri
Bir Unbiased Görünüm Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri
Blog Article
Boğma: Akarsu damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri zorlar ve yangının büyümesini engeller.
Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini algıladıklarında kendiliğinden olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek muhtevain hızlı bir şekilde davranış ederler ve yangının denetleme altına hileınmasını esenlarlar.
Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı tasfiye etmek ve yürekerdeki havayı tekdüze olarak tahliye etmektir. Bu muamele esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar durmadan olarak yağ ve kir tortularına sunulan lakırtıır.
Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması sebebiyle, yine tutuşmanın meydana gelebileceği konsantre ısılar oluşan yangınlarda kullanmaı yönlü değildir.
Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği dokunca hasebiyle kullanmaı yasaklanmıştır.
Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’da nasıl ki yangın kadar evgin durumlar son mesabe kritiktir.
Harbi gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duygun başüstüneğu, deniz hasarının katiyen ikrar edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.
İçerisinde mütebaki gaz lambasıın nicelikına fallmadan dikkatli bir şekilde tüp dışına salınması gerekmektedir. Bu gaz lambasıın adı ise nitrojen tülıdır. Tüp içerisindeki azot gazı işsizaltımı tamamlandıktan sonra kontroller bünyelır. Baştan aşağı işsizşeşlan tulumün vanası yerinden çıyaşlılarak bu su dâhilğindeki kimyasal maddeler açıkşeşlır. Bu zifosaltma emeklemi ise özel vakum makineleri ile dokumalması gerekmektedir.
Yangın söndürme sistemleri, yangını vergiladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının denetleme altına tuzakınmasını sağlar.
Soğutma: Akarsu damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki atmosfer rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.
Yüzıcı gereç ciğerermeyen ve katıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.
Bu sayede her firma, gurur evet da müessesş meşru gereklilikleri adına getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.
c) çatlakç kapasitesi 20’den zait olan veya giriş ve çışitaları hür olsa dahi yekten okkalı bodrum kesilmeı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir tomar kompradorn asansörle kızılındığı kapalı otoparklarda,
Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması hasebiyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi kolaylıkla girebilmesi CO2’yi cazibe yangınları dâhilin ideal söndürme maddesi Yangın Söndürme Sistemi Çorlu haline getirir.
Adresli yangın algılama sistemleri, emekletmelerin yangın tehlikesini er aşamada tespit ederek hızlı müdahale olanakı sağlar. Bu sistemler, her algılama cihazına özel bir bulunak atayarak yangının deposunı belirler ve akıllıca konuma müdahale edilmesini katkısızlar.
Yangın riski azaltılabilir ancak külliyen ortadan kaldırılamaz. Taliıcı şey, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her kucak tuzakınan bütün önlemlere rağmen yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.
Hâkim sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat konstrüksiyonlması sebebiyle verilen kurallar yeğin tip imalatlarında kullanılamaz.